Nemsokára találkozunk kisgazda méhészekkel. Top barhiveokban termelnek és beszélgetnénk méhészkedésről és szeretnének fejlődni.
A hangyák miatt vannak felakasztva a levegőbe. van topbarhive, tradicionális doboz, farönk.
Itt kétféle méhhel méhészkednek. Szuper érdekes a wikipédia is. Úgy méhészkednék itt...
Afrikan honey bee (https://en.wikipedia.org/wiki/African_bee)
African stingless bee -ennek is van méze https://en.wikipedia.org/wiki/Stingless_bee)
Egy helyi mini kutatásból tudtam meg, sajnos nem oszthatom meg, mert nem kaptam rá engedélyt, de felméri hogy farmerek hogyan tudnának méhek tartásával és mézeladásból egy kicsit hozzárakni a bevételükhöz.
Nagyon érdekes lenne többet megtudni a témáról. A városi méhészkedés itt is nehéz téma.
A bolti méz nagyon furcsa. Sötét és nagyon folyékony, egyáltalán nem méz ízű. Olyan jó lenne bevizsgálni, vagy több méhésszel találkozni. Vagy lehet hogy csak stingless méhecske mézet ettem? De nem tudom, nagyon nagyon más ízű mint a méz amit a kakamega erdőben kóstoltunk (az méz ízű és állagú volt)